LODGE Ceaun din fonta multifunctional Lodge Cook-It-All 35, 5 cm 6, 5 litri L-14CIA (L-14CIA) - grillmarket Ceaun

LODGE Ceaun din fonta multifunctional Lodge Cook-It-All 35, 5 cm 6, 5 litri L-14CIA (L-14CIA) - grillmarket Ceaun

1 099,00 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  
 

LODGE Ceaun din fonta multifunctional Lodge Cook-It-All 35, 5 cm 6, 5 litri L-14CIA (L-14CIA) - grillmarket

1 099,00 RON
Livrare gratuita
In stoc
spre magazin »
grillmarket.ro
Descrierea produsului
Gatesti orice cu Kitul multifunctional din fonta de la Lodge. Setul cu cinci componente include o plita grill reversibila din fonta de 35,5 cm (ce are rol si de capac), un ceaun wok cu o capacitate de 6,5 litri, doua manere robuste si un manual cu recomandari culinare.
Utilizare optima pentru camping

Capacitate ceaun 6,5 litri
Dimensiuni: 41 x 37 x 14 centimetri
Material: fonta preasezonata din fabrica / manere din otel inoxidabil
Include: plita cu doua fete neteda si grill de 35,5 cm (cu rol si de capac), ceaun wok cu o capacitate de 6,5 litri, 2 manere din otel inoxidabil, manual cu recomandari 33 de pagini
Greutate: 13 kg.

Kitul multifunctional din fonta de la Lodge Cook-It-All este singurul vas de gatit excelent pentru camping: cinci posibilitati de gatire cu doar doua piese din fonta, o lume intreaga de posibilitati pentru bucataria dvs.
Grillul reversibil cu o suprafata generoasa de gatire de 35,5 cm functioneaza si pe post de capac. Vasul de 6,5 litri functioneaza si ca wok, si ca tigaie, dar poate fi intors invers daca vreti sa si coaceti ceva (ca un cuptor). Manerele robuste din otel va ajuta sa manevrati vasul cu usurinta si va protejeaza de caldura. Setul include o brosura de 33 de pagini cu recomandari culinare.

Prevazut cu o plita reversibil cu doua fete (neteda si grill cu diametrul de 35,5 cm); un vas de gatit de 6,5 litri si doua manere din otel care va protejeaza de caldura
Foarte versatil: poate fi folosit ca grill, tigaie, wok, cuptor olandez sau cuptor de pizza
Include o brosura de 33 de pagini cu recomandari culinare si cu retete
Ideal pentru foc pe carbuni sau lemne, dar si pentru grill-ul pe gaz
Asezonat din fabrica cu ulei de gatit cu rol antiaderent, care il face sa fie si mai eficient in timp
Fabricat in SUA

Utilizare si intretinere
Daca respectati urmatoarele instructiuni de utilizare si intretinere pentru ceaunul din fonta Lodge, va veti putea bucura de el o viata intreaga!
Nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa…

Il spalati la mana. Il uscati imediat – chiar si inainte de prima utilizare.
Il ungeti cu un strat subtire de ulei vegetal dupa fiecare spalare.
Cat de mult ulei trebuie sa folositi? Suficient cat ceaunul sa-si recapete stralucirea, fara a deveni „lipicios.
De ce? Ca sa mentineti fonta „asezonata si protejata de umezeala.

„Asezonarea – e diferita de cea cu sare si piper

„Asezonarea presupune folosirea uleiului vegetal incins la temperatura ridicata a fontei: asadar, nu e ca si cum ar fi un strat antiaderent de natura chimica.
Asezonarea aceasta asigura proprietatile de gust naturale, implicite. Cu cat gatiti mai mult in ceaun, cu atat mancarea va deveni mai gustoasa.
Deoarece creati, intretineti si chiar refaceti „asezonarea, ceaunul de gatit o sa va tina si 100 de ani, sau mai bine. Dimpotriva, un strat chimic antiaderent nu poate fi refacut, ceea ce limiteaza durata de viata a ceaunului.

Hai sa gatim!

Ceaunul din fonta Lodge poate fi folosit la fel de bine pe plite cu inductie, ceramice, electrice si cu gaz, in bucatarie, pe gratarul in aer liber sau chiar la focul de camping.
Nu-l folositi insa la microunde. (Unele plite cu inductie nu vor functiona cu gratare cu doua arzatoare).
Pe suprafetele din sticla sau din ceramica manevrati ceaunul prin ridicare, nu prin impingere.
Ceaunul nostru este in siguranta la temperaturi ridicate: folositi ustensile din metal, de lemn sau din silicon termorezistent.
Daca ceaunul este nou, unele mancaruri se pot prinde (mai ales ouale). Folositi ceva mai mult ulei sau unt pana ce ati reusit sa creati stratul de protectie.
Alimentele acide, precum rosiile, fasolea si anumite sosuri, pot distruge stratul de asezonare si ar trebui evitate pana ce acesta se consolideaza suficient.
Ceaunul de fonta are rareori nevoie de expunere directa la o temperatura peste medie daca a fost bine incalzit in prealabil. In momentele in care chiar trebuie sa gatiti la temperaturi ridicate, cresteti treptat temperatura si adaugati uleiul chiar inainte de a introduce alimentele, pentru a preveni prinderea lor de ceaun.
Manerele se incing; folositi manusi de bucatarie. Folositi pirostriile ca sa protejati baza ceaunului de contactul termic direct.

Folosim sau nu folosim detergent de vase…

Daca va sperie gandul sa nu-l spalati deloc cu detergenti, folositi apa cu putin detergent, dupa care uscati ceaunul si ungeti-l imediat cu ulei. Oricum, nu uitati ca ceaunul ajunge la o temperatura mai mare de 100 de grade in 4 minute de expunere la o flacara medie si ca se sterilizeaza la circa 66 de grade, astfel incat orice detergent devine inutil.
Detergentii de vase, agentii puternici de curatare si spatulele de curatare din metal nu sunt recomandate deoarece distrug stratul de asezonare.

A ruginit? Nu va ingrijorati, nu s-a stricat!

Fara stratul de protectie din ulei, fonta poate rugini.
Problema este insa usor de remediat. Inlaturati rugina, spalati ceaunul, uscati-l si ungeti-l cu putin ulei vegetal.
Daca problema persista, va trebui sa eliminati cu atentie toata rugina si sa urmati instructiunile noastre de mai jos de refacere a stratului de protectie.

Cum sa refaceti stratul de protectie
Daca intretinerea stratului de protectie ar trebui sa va pastreze ceaunul in stare optima de folosire, la un moment dat s-ar putea sa fie nevoie sa refaceti stratul de protectie. Daca alimentele se lipesc de ceaun sau daca observati ca acesta a capatat o culoare cenusie, reluati procesul de „asezonare.

Spalati ceaunul cu apa fierbinte cu detergent de vase si cu o perie aspra. (De data aceasta puteti folosi detergent de vase pentru ca oricum trebuie sa refaceti stratul de protectie al ceaunului. )
Clatiti-l si uscati-l bine.
Aplicati un strat subtire, uniform de grasime vegetala solida PE CARE ATI TOPIT-O (sau de ulei, dupa cum preferati) in interiorul si in exteriorul ceaunului. Prea mult ulei va duce la formarea unui strat lipicios.
Puneti o folie de aluminiu pe gratarul din partea de jos a cuptorului (nu direct sub ceaun) ca sa colecteze eventualele picaturi de grasime.
Setati temperatura cuptorului la 110-125 de grade.
Puneti ceaunul cu fundul in sus pe gratarul de deasupra al cuptorului pentru a evita aburirea lui.
Lasati ceaunul in cuptor timp de cel putin o ora. Dupa o ora, inchideti cuptorul si lasati ceaunul sa se raceasca de la sine in cuptor.
Depozitati ceaunul neacoperit intr-un loc uscat dupa ce s-a racit complet.
Repetati procedura, daca este necesar.

Instructiuni de baza

Flacarile plitei cu gaz nu ar trebui sa ajunga pana in partile laterale ale ceaunului.
Dimensiunile ceaunului ar trebui sa corespunda cu dimensiunile arzatorului.
Nu folositi ceaunul in cuptorul cu microunde.
Pentru prajirea in profunzime, umpleti ceaunul doar la 1/3 din capacitatea sa.


Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.